ELKE DONDERDAGAVOND IN AUGUSTUS, TUIN VAN HET SOCIAAL HUIS

Ciné Leemans

Donderdag 3, 10, 17 en 24 en 31 augustus

Tuin sociaal huis, Lichtaartseweg 9

Gratis

 

Wat is er gezelliger dan op een zomerse donderdagavond een leuke film kijken in openlucht? Je hebt de keuze tussen vijf topfilms met ook enkele Vlaamse toppers.

 

Donderdag 3 augustus: Belgica - 21:30u

Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren … tot wanneer Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet want binnen de kortste keren wordt ‘Belgica’ dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-’n-roll van de bezwete muren spat. ‘The sky’ lijkt ‘the limit’, voor even toch. Want hoe beter de zaken lopen, hoe meer de broers elkaar verliezen. Deze film is ideaal om in onder gedompeld te worden tijdens een zwoele zomeravond met een pintje er bij.

 

Donderdag 10 augustus: The Jungle Book - geannuleerd omwille van het slechte weer

Mowgli is een mensenkind dat door een familie van wolven is opgevoed. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan terugkeert in de jungle ontdekt Mowgli dat hij niet langer meer welkom is. Gedwongen om zijn vertrouwde plek te verlaten, begint Mowgli aan een fascinerende reis naar zelfontdekking en wordt hij bijgestaan door de panter Bagheera en Baloo de beer. The Jungle Book is de eerste van de vele life action remakes van Disney.

Jungle book

 

Donderdag 17 augustus: King of the Belgians - 21:30u

De film vertelt het verhaal van koning Nicolas III, gespeeld door Peter Van den Begin, die net op staatsbezoek is in Istanbul wanneer zijn land onverwacht uit elkaar valt. Hij moet meteen terug om zijn koninkrijk te redden maar een zonnestorm maakt alle telecommunicatie en luchtverkeer onmogelijk. Ze slagen erin om uit Turkije te ontsnappen, waarna een ware odyssee van start gaat.

King of the Belgians is een roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven en zichzelf ontdekt. Het is de vierde langspeelfilm van Peter Broessens en Jessica Woodworth.

KB

Donderdag 24 augustus: La casa más grande del mundo (MOOOV) - 21:30u

Rocío woont samen met haar hoogzwangere moeder en oma in de bergen. Elke dag trekken zij en haar moeder langs de mistige bergpaadjes naar de groene weiden om er hun schapen te laten grazen. Wanneer de dag van de bevalling is aangebroken, moet Rocío alleen op pad met de kudde. Al snel komt het meisje haar vriendinnetje tegen en terwijl ze aan de waterkant lachen en spelen, verliezen ze hun schapen uit het oog. Bang voor een donderpreek van oma en mama, is het meisje vastbesloten het lammetje terug te vinden. Deze Guatemalteekse film is een klein avontuur dat schittert in eenvoud.

 

Donderdag 31 augustus: d’ Ardennen - 21:30u

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, een van de twee overvallers, moet zijn broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en er is er veel veranderd. Dave heeft zijn leven op de rails gekregen en kijkt met lede ogen toe hoe ook Kenneth probeert zijn leven te beteren. Kenneth probeert zijn ex-vriendin Sylvie terug voor zich te winnen ten koste van alles. Deze Vlaamse thriller met Jeroen Perceval, Kevin Janssens en Veerle Baetens heeft het meest onvoorspelbare plot in de Vlaamse filmgeschiedenis waarvan iedereen op het einde van zijn stoel valt.

 

Info: Mark Bellens, 0485 88 51 51, mark.bellens@gladiolen.be