Huiskamervoorstelling EQUINOX

Denk Devendra Barnhart, Mississipi John Hurt, zingende zagen, krakende harmoniums, old school folk fingerpicking en poëtische teksten.

Equinox ging vroeger als Equinox the Peacekeeper door het leven, maar Wouter Buyst, de man achter het project is done peacekeeping. Volgens Gonzo Circus is Equinox het 'bestbewaarde geheim in het Belgische Singer-songwriter circuit' maar hoewel hij werd opgepikt en gedraaid op Stu Bru (Duyster) en Radio 1 (Vox) is het best mogelijk dat u nog nooit van de man gehoord hebt. Tot nu toe bleef het (bewust) vrij underground. Buyst woonde voordien dan ook in Colombia en tegenwoordig halftijds in zijn huisje op de Canarische eilanden (La Palma). Desondanks heeft Equinox een trouwe en vrij grote aanhang, speelde hij reeds in fijne zalen (AB, Vooruit, Paradiso, Mezz, Vera, Luxor, Labadoux Festival, Cavern Club (Exeter) enz.), kregen beide vorige platen zeer goede recensies en ging hij op tour met goed volk als Kelley Deal (The Breeders). Met de nieuwe plaat die in het najaar van 2019 wordt gereleased hoopt Buyst verandering te brengen in die cult-status en zich ook bovengronds te laten horen.

Live spelen Kristof Wynants (contrabas, Indisch Harmonium), Steven De Poorter (banjo, gitaar) en Bert Van Assche (accordeon) mee, en zorgt dit met Buyst op vocals, gitaar en boventoonzang voor. een intieme intense ervaring.

 

Donderdag 10 oktober om 20.00 uur

Gastgezin Garmy, Drogebroodstraat 15

 

Dit najaar zetten Olense gastgezinnen hun deur weer open voor een reeks van vier huiskamervoorstellingen.

Met optredens van zowel jonge beloftevolle jonge muzikanten als een echte ‘rot in het vak’ belooft het weer mooie editie te worden. De huiskamervoorstellingen starten om 20.00 uur en worden je gratis aangeboden door de vzw Keizer Karel Olen.

Inschrijven?

Je kunt inschrijven op twee manieren:

Ken je iemand van de bovenstaande gastgezinnen? Dan kan je rechtstreeks een plaats reserveren via het gastgezin.

Zijn de gastgezinnen je niet bekend? Geen probleem, elke Olenaar kan zich inschrijven via Vrije Tijd.

Inschrijven kan vanaf maandag 3 juni. Aarzel niet te lang want de plaatsen zijn beperkt.